Ana içeriğe atla

YUNAN ADALARI KAPI VİZESİ 2024

 En detaylı kapı vizesi yazısı...

2020 yılındaki pandeminin hayatımıza girmesiyle uygulamadan kalkan Yunan Adaları Kapı Vizesi 2024 yılında 1 Nisan itibariyle yeniden başladı. Bu harika haberi çok kişinin beklediğini biliyorum. O yüzden detaylı anlatmak istedim. Tüm sorularınıza cevabı yazının devamında bulacaksınız.


Samos Adası 💙


Öncelikle normalde Yunanistan’ın Schengen bölgesine dahil olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talebi olduğunu belirtmeliyim. Tabi sınır komşusu olup adalar da bu kadar yakın olunca vize kolaylığı sağladılar ve 5 ada için kapıda bize uygulamasını başlattılar. 5 ada da en kısa sürede eklenecek. Kapı vizesi uygulayan adalar; Lesvos (Midilli), Chios (Sakız), Samos (Sisam), Kos (İstanköy) ve Rodos şu anda uygulamaya başlayan adalardır. Gidilecek adalar için en iyi seçeneklerden biri olan Samos’a ait tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Belirtilmesi gereken en önemli nokta bu vizeyi önceden alacak olmanız. Kapıda gidip vize bastırmıyorsunuz yani. Talep edilen evrakları en az 3 gün önceden acentelere teslim etmeniz gerekiyor. Mesela Midilli için 3 gün önceden evraklarınızı Turyol Ayvalık ofisine iletmiş olmanız gerekiyor. Midilli’ye gitmek isteyenler için detaylı Midilli yazısını da buraya bırakıyorum.


Bence ikinci önemli nokta, pasaportunuzda KKTC damgası varsa Yunanistan’a giriş yapamamanız ve tabi daha önce Schengen vizesinden ret aldıysanız kapı vizesine başvuru yapamıyor olmanızdır.

Kapı vizesi ücreti 60€ + acente ücreti (20€) olarak belirlenmiştir. Acente olmadan şahsi başvuru yapılamıyor. 0-18 yaş arasında çocuklar için vize ücretsiz ancak sadece acente ücreti ödenecektir.

Vize süresi maksimum 6 gece 7gün olmakla birlikte, sadece alınan ada için geçerli olacaktır. Adalar arasındaki geçiş kesinlikle yapılamıyor.

Gerekli evraklar:

  • Pasaport ve pasaport fotokopisi (geçerlilik süresi 3 ay+1 haftadan fazla olmalıdır.)
  • 2 adet fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Gidiş dönüş feribot bileti (Açık dönüşlü biletler kabul edilmemektedir ve sadece deniz yolu ile gidiş kabul edilmektedir.)
  • Ödenmiş otel rezervasyonu (Konaklanacaksa)
  • Kapı vizesi başvuru formu
  • Toplamda 6 ay içinde maksimum 90 günlük kapı vizesi alabilirsiniz. 
 

Önceden başvuruyu ve ücreti de dikkate alırsak Schengen’e başvurmak daha avantajlı ancak hızlı tatil planları ve sadece ada planı olup Schengen beklemek istemeyenler için harika bir çözüm diyebiliriz.

Şimdiden çok çok iyi tatiller 💙💙💙


Yorumlar

en güzel anlardan...

en güzel anlardan...