Ana içeriğe atla

SIENA (İTALYA) GEZİ NOTLARI

SIENA GEZİ NOTLARI

İtalya’nın anlat anlat bitirilemeyen yerlerinden biridir Siena… Her köşesi bir açık hava müzesi olsa da İtalya’nın, her bir şehir sanki farklı bir ülke gibi…

Aziz Katerina Katedrali
Siena, Toskana bölgesinin başkentidir. Başkent olmasının yanı sıra mükemmel bir tarihi dokuya sahiptir. Tabi bir çok şehir gibi buranun da Unesco Dünya Mirası listesinde olduğunu söylememe gerek yok sanırım J

Kahverengi ve yeşilin buluştuğu en güzel şehir Siena, San Gimignano’dan yaklaşık 1 saatlik mesafede bulunuyor. Floransa’dan otobüs ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Otobüs dışında diğer bir seçenek tren. Yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculuk sonrasında Siena’ya gelebilirsiniz. San Gimignano’ya giderken kullandığımız durak olan Poggibonsi’de inip otobüs ile gidebilirsiniz. 
Floransa’yı gezdikten sonra tren kullanarak rotanızı Pisa-San Gimignano-Siena olarak belirleyebilirsiniz. Pisa notlarına buradan, San Gimignano notlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Salimbeni Meydanı- Palazzo Salimbeni

Her sene 2 Temmuz ve 16 Ağustos’ta bölgenin en önemli olayı olan meşhur at yarışları Campo Meydanı’nda yapılıyor. Meydan at yarışı yani Palio Yarışları için oldukça uygun ve burada at yarışı yapıldığını öğrendikten sonra hemen gözünüzce canlanabiliyor.


Dar sokaklarıyla klasik bir İtalya şehri olsa da halen Ortaçağ’a ait duruşuyla bambaşka bir yer…

Siena’nın görülmesi gereken ilk meydanı Piazza del Campo. At yarışlarının da yapıldığı meydanda birçok kafe, restoran ve tabi pizzacı bulunuyor. Dilim pizzanızı alıp meydanda oturup keyifle yiyebilirsiniz. Meydanda kafelerden çok yerde oturan insanları görebilirsiniz ki bizim de tercihimiz bu oldu. Keyifle içinde bulunduğunuz Ortaçağ tablosunu izleyebilirsiniz.


Campo Meydanı’nda dikkatinizi ilk önce belediye binası yani Palazzo Pubblico çekecektir. Floransa’daki Vecchio Sarayı’na benzer bir mimariye sahip. Floransa demişken Floransa notları için tık tık :)  Saray 1297 yılında, yaklaşık 100 m olan kulesi ise 1338-1348 yılları arasında yapılmıştır. Kuleye yaklaşık 500 basamakla çıkıp mükemmel manzarayı da izleyebilirsiniz.


Siena’nın en etkileyici binası kesinlikle dünyanın ilk bankası olan Palazzo Salimbeni’de bulunan “Banca Monte dei Paschi di Siena.” 1472 yılında rehin dükkanı olarak kurulmuş, 1624 yılından itibaren bugünkü adını alıp banka olarak faaliyet göstermiştir. 


İtalya’da gördüğüm binaların en mükemmellerinden biri. Şaşkınlıktan nasıl yapmışlar diye bile soramıyorsunuz. Binanın üst kısmına bankanın eski müdürlerinin kafalarının heykelleri bulunuyor. O kadar mükemmel yapılmış ki size baktıklarını düşünebiliyorsunuz. Gerçekten mükemmel bir bina olmuş.


Siena’ya yukarıdan baktığınızda sizi ilk karşılayan Aziz Katerina Katedrali oluyor. 


Siena’nın en güzel katedrali diyebiliriz. Vebadan neredeyse nüfusunun yarısını kaybetmiş olan Siena, katedrale adını veren Aziz Katerina’nın vebayı iyileştirdiğine inanıyormuş. Aziz Katerina’nın kafatasının ve parmağının burada saklanıyor olması sebebiyle de içeride fotoğraf çekmek yasak…


Siena küçük bir şehir olduğu için birkaç yer gezdikten sonra kalan vaktinizi sokaklarında dolaşarak değerlendirebilirsiniz. 

Şimdiden keyifli tatiller...

Yorumlar

en güzel anlardan...

en güzel anlardan...