Ana içeriğe atla

DİSNEYLAND PARİS (FRANSA) GEZİ NOTLARI


DİSNEYLAND PARİS (FRANSA) GEZİ NOTLARI

Gitmek istediğim ülkeler, yapmak istediğim şeyler için para biriktirmeyi, gün saymayı çok seviyorum. Daha büyük bir heyecanla daha büyük bir mutlulukla gidiyorum. Gitmek istediğim yerlerin başında da “Disneyland” vardı. Gün saydım, para biriktirdim, biletler elimde bekledim bütün gece sabah olsun da gidelim diye… Erkenden de kapıdaydım 😃

Hem kendiniz için hem de içinizdeki çocuk için tam bir cennet...

Disneyland ilk olarak 1955 yılında Walt Disney önderliğinde California’da açılmış. Konsept aynı kalsa da yıllar içinde gelişerek bugünkü halini almış. Bize en yakın olan Disneyland Paris yani Euro Disney, 12 Nisan 1992’de açılmış. Her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen Disneyland Parkları sadece çocuklara yönelik değil. Ben orada ne yapacağım demeyin. Her saniyenizin keyifli geçeceğini garanti ederim. Avrupa’daki birçok parktan daha adrenalinli oyuncakları ve olağanüstü şovları var…


Herkeste gördüğünüz bu Mickey ve Minnie kulaklarını ben içeride dağıtıyorlar zannediyordum ki parkın girişinde 14€'ya satıldığını duyunca büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştım. Serhat saatlerce dalga geçti benimle ama tabiki hemen aldım. Bu kulaklar olmadan Disneyland fotoğrafı olur mu ki???

Disneyland açılış saatinde uzun kuyruklar olabiliyor bu nedenle biletlerimizi daha önceden internet üzerinden almıştık. Temmuz 2018 itibariyle bir günlük çift park bileti 95€. Özel indirim günlerini takip ederek daha uygun bir fiyata bilet sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda eğer Fransızca'nız varsa ".fr" bağlantısı ile daha ucuza bilet alabilirsiniz.😉 Biz Fransızca bilenlerin ve google translate'in yardımıyla 50€ ya almıştık. Fransızca siteye ulaşmak için tık tık :) İngilizce siteye ulaşmak için ise buraya tıklayınız.



Burada iki park bulunuyor. İlki “Disneyland Park” ikincisi ise “Walt Disney Studios Park”. Parklarda herhangi bir rehbere ihtiyacınız olmayacaktır. Ucuza aldığımız biletlerin haricinde kendime kocaman bir “Minnie” aldım J Anahtarlıklar, puzzlelar kendimi kaybettim ama tabiki istediğim herşeyi alamadım J 

Hemen gerekli bilgilere geçiyorum J Park kapıları yaz döneminde saat 10:00’da açılıyor ancak saat 08:00’da özel şovlar vs.. olduğu için içeri girip fotoğraf çektirmek dolaşmak için vakit ayırabilirsiniz. Biz gün içinde “Minnie” ile fotoğraf çektirmek için 1 saatten fazla sıra bekledik. Özellikle bir gününüz varsa dakikalar çok önemli oluyor. 


Dakikalar önemli demişken “fast pass”ten bahsetmemek olmaz. Herhangi bir ücret ödemediğiniz muhteşem bir uygulama… Genellikle çok sıra olan oyuncaklarda karşınıza çıkıyor. Ayrı bir sıradan biletinizi okutarak fast pass bileti alabiliyorsunuz. Fast pass üzerinde yazan saatte gidip fast pass sırasına girip daha hızlı şekilde oyuncaklara binebiliyorsunuz. Biz bir günde fast pass ve telefon uygulamalarıyla iki parkı da rahatlıkla gezebildik. Uygulamalar online olarak çalışsa da gerçekten hızlı hareket etmenize büyük katkı sağlıyor. "Disneyland Paris" ve "Wait Times Disneyland Paris" uygulamalarını yükleyerek bir günde parkın tamamını gezebildik. İlk andan itibaren sırası az olana koşup onlara bindik. 


Walt Disney Studios-Tower of Terror

Disneyland Park girişinde harita alırsanız çok daha kolay gezebilirsiniz. Disneyland Park genel olarak 5 bölüme ayrılmış.

1. Adventureland: Adından da anlaşılacağı gibi maceranın daha fazla olan kısımda aile oyuncaklarının yanı sıra 1 büyük rollercoaster bulunuyor. "Indiana Jones and the Temple of Peril" ve "Pirates of the Caribbean" kaçırılmaması gerekenler olarak işaretlenmiş.

2. Frontierland: Burada bir adet rollercoaster bulunuyor. Rollercoaster olan "Big Thunder Mountain" ve "Phantom Manor",  "Thunder Mesa Riverboat Landing" kaçırılmaması gerekenler olarak işaretlenmiş.

3. Main Street,USA: Giriş kısmından Uyuyan Güzel Şatosuna kadar olan, sağlı sollu mağazaların olduğu cadde. Burada alışveriş yapabileceğiniz gibi Mickey, Minnie gibi karakterlerin fotoğraf çektirme noktalarına da gidebilirsiniz.

4. Fantasyland: Disney klasikleri konsepti mevcut. Rollercoaster bulunmuyor ancak 4 adet kaçırılmaması gereken işaret bulunuyor.

5. Discoveryland: Burası en meşhur iki rollercoasterın olduğu bölüm. "Star Tours" ve "Space Mountain Mission 2" burada bulunuyor. Bunların dışında 3 adet de kaçırılmaması gereken nokta bulunuyor.

Disneyland içerisinde ve bindiğiniz oyuncaklarda çektirdiğiniz fotoğraflar 7 gün boyunca saklanıyor. Size verilen kart ile istediğiniz zaman alabilirsiniz. Bu fotoğrafların fiyatı ortalama 15€.




Az beklenen oyuncaklar sonrasında uzun beklememiz gerekenlere… Tabi “Studio” tarafında bulunan “Tower of Terror” gibi meşhur ve çok tercih edilenlerde mutlaka en az 45 dakika sıra bekliyorsunuz. Studio kısmının en önemli aktivitesi bence "Studio Tram Tour Behind the Magic".. Bir trende film sahnelerinin içinde buluyorsunuz kendinizi.. Yangınlar, seller, devrilen tırlar... Bir film stüdyosunun içinde olmak inanılmaz bir deneyimdi... Disneyland Park'ta olduğu gibi burada da adrenalini yüksek oyuncaklar bulabilirsiniz.


Gittiğiniz tarihlerdeki park kapanış saatlerini dikkate almanızda fayda var. Bizim gittiğimiz tarihte studio tarafı saat 16:00’da kapandığı için biz saat 13:00’te çıkıp oraya gidip sonra tekrar Disneyland Park’a gidiş yapmıştık. Biletlerimizi Fransız gibi almamız sürekli giriş çıkış yaparken bizde kalp çarpıntısı yaratmadı değil tabiki J Akşama doğru bazı oyuncakların kapandığını gördük ve üzülüyorduk ki akşama kapanışa doğru özel şovun başlayacağını öğrendik. Hayatımda gördüğüm ve sanırım göreceğim en muhteşem gösteriydi.



Tasarım, hikaye, her şey olağanüstüydü.. Çocukluğumdan beri hayal ettiğim her şeyi hayalimden daha güzel bir şekilde yaşamak inanılmaz mutlu etti beni… Ama tabi şovun 23:00’da bitmesi ve bizim son metroya yetişememe korkumuz hepsinden daha heyecanlıydı. Sırtımda “Minnie” torbası, Serhat’ın elinde poşetler başladık koşmaya, metroya da binmeyi başarabildik. Merdivende olsa da oturabildik J Otele döndüğümüzde ne kadar yorulduğumuzu farkettik ve Paris’in bir ucundan diğer ucuna neredeyse koşarak gelmiştik J Yine 3 günlük sınırsız metro biletini iyi ki almışız dediğimiz günlerden biriydi. 

Yemek için parkın içindeki restaurantları tercih etmek durumundasınız. Konseptleri farklı birçok seçenek mevcut. Biz Cowboy Cookout'da 2015 yılında 2 menü için 24€ ödedik. 

Disneyland’a RER A treni ile kolayca ulaşabilirsiniz. Marne-la-Vallee Parcs Disneyland durağı hattın son duraklarından biridir. Ancak son trenin saatine mutlaka bakmanızı ve kaçırmamanızı tavsiye ederim. Treni kaçırmanız durumunda merkeze dönmek için tek seçeneğiniz taksi olacaktır. Disneyland’ın merkezden biraz uzak olması ve Paris’in pahalı olması sebebiyle ödeyeceğiniz taksi ücreti biraz yüksek olabilir.

Konaklama için Paris'i de Disneyland otellerini de tercih edebilirsiniz. Disneyland otellerinde kalmanız parkın rahat rahat birkaç gün keyfini çıkarmanızı sağlayacaktır ancak metro ile ulaşımın kolay olması Paris'te konaklama seçeneğini de sunuyor size...

Benim için de eğlenin...
Tekrar gitmek dileğiyle 💚


Yorumlar

en güzel anlardan...

en güzel anlardan...