Ana içeriğe atla

GARDALAND (İTALYA) GEZİ NOTLARI


GARDALAND (İTALYA) GEZİ NOTLARI

Efendim Avrupa’da beraber ilk tatilimizken (Yunanistan’ı saymazsak tabi J) kendimize bir eğlence parkı bulalım dedik ve benim de daha önceden de çok severek gittiğim Gardaland’ı seçtik.


Gardaland, İtalya’nın Garda şehrinde bulunuyor. Garda Venedik ile Milano arasında yer alıyor. Garda’ya gitmişken İtalya’nın en büyük gölü olan Garda gölünde yüzebilir, Verano’da Romeo ve Juliet’in evini de gezebilirsiniz. Ancak biz tam günümüzü Gardaland’a ayırmayı tercih ettik.

Gardaland’a araba ile ulaşabilirsiniz. Araba ile ulaşımda “maps.me” offline uygulamasını kullanarak kolaylıkla gidebilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken şey maps.me uygulamasını indirdikten sonra gideceğiniz ülkenin haritalarını da indirmeniz gerekiyor.

Diğer bir kolay ulaşım seçeneği tren. Oldukça hızlı trenlere sahipler ve bu trenler inanılmaz dakikler. Gardaland’a gitmek için “Peschiera del Garda” durağında inip ücretsiz servislere binebilirsiniz.

Gardaland oldukça büyük bir alanda yer alıyor. Açıkhava olmasından dolayı da eğer yaz aylarında gidecekseniz mutlaka şapka almanızı, oldukça ince giyinmenizi tavsiye ederim. Ben Serhat’a çok sıcak oluyor mayo ile mi gitsek dediğimde saçmalama dedi ama J parkta süs havuzlarında serinlemeye çalışan onlarca insanı görünce haklıymışsın dedi JJJ


Parka giriş ücreti tarihe göre farklılık gösterse de yaklaşık 30€ diyebiliriz. Bu ücret ile park içindeki tüm oyuncakları sınırsız kullanabilirsiniz. 2-5€ arasında değişen ücretlerle hızlı geçiş biletleri alabilirsiniz. Biz sıcağa dayanamayıp hızlı geçiş biletleriyle tüm sulu oyuncakları gezdik J 1 metrenin altındaki çocuklar için de parka giriş ücretsiz.

Flying Island'a binip tüm parkı tepeden izleyebilirsiniz.

Çok fazla sıra olan oyuncaklar olacağı için planınızı mutlaka ona göre yapmanızı ve bir günde istediğiniz kadar gezebilmek için hızlı davranmanızı öneririm. Örneğin Gardaland’ın en meşhur treni olan Blue Tornado’da en az 45 dakika sıra oluyor. 

Blue Tornado

Blue Tornado gibi “Oblivion The Black Hole”, “Raptor” ve “Space Vertigo”da da oldukça uzun kuyruklar oluyor.

Parktaki oyuncaklar 3 kategoriye ayrılmış. Mavi olanlar çocuklar için olanlar, yeşil olanlar herkese uygun oyuncaklar, kırmızı olanlar ise macera oyuncakları. Park girişinde size verilen haritalarda hepsi işaretlenmiştir. Haritayı takip ederseniz vakit kaybının da önüne geçmiş olursunuz.
Parktaki oyuncakların bazılarından ekstra ücret karşılığında fotoğraf ve video da alabiliyorsunuz. Bizim hem Gardaland’da hem de Disneyland’da yüzümüzün değişik şekillere girdiği bir sürü fotoğraf ve videomuz var. Yıllar sonra baktığınızda aynı şekilde gülebileceğiniz anılarınız oluyor J tabi size deli gibi gülen arkadaşlarınız da JJJ

Tabiki Disneyland gibi büyük bir organizasyona ve alana sahip değil ancak çok keyifli vakit geçirip, çok seveceğinizden eminim J

Parkta aynı zamanda oldukça büyük bir akvaryum bulunuyor. Akvaryum giriş ücreti yaklaşık 10€ ancak internetten alırsanız daha ucuza alabileceğiniz gibi, kombine biletler de tüm biletleri almak için uygun bir seçenek olacaktır. Akvaryum içerisinde yunus ve deniz aslanı gösterileri de oluyor ancak saatini kaçırmamak için sabah parka girer girmez öğrenmeniz faydalı olacaktır.

Park bünyesinde aynı zamanda otel de bulunuyor. Bizim vaktimiz olmadığı için konaklayamadık dolayısıyla otel hakkında bir yorum yapamıyorum ancak eğlence parkının içinde bir otel çok eğlenceli olmaz mı?

Disneyland gibi Gardaland'da da yemek, bilet fiyatına dahil değil. Yemek için birçok seçeneğiniz bulunuyor. Makarna, pizza, fast food menüleri... Bizim tercihimiz hızlı olması sebebiyle fast food oldu. Parkta vakit kaybetmemek adına hızlıca yemek yiyip eğlenceye devam ettik. 2013 yılında iki kişilik menü fiyatı yaklaşık 20€'ydu. Ancak önemli bir tavsiyem olacak 😉  Hızlı oyuncaklara yemekten önce binmelisiniz aksi halde sıkıntı yaşamanız mümkün :)

Tüm detaylar ve bilet almak için Gardaland’ın resmi internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz. 

İyi eğlenceler 😎

Yorumlar

en güzel anlardan...

en güzel anlardan...