Ana içeriğe atla

PORTO LAGOS(YUNANİSTAN) GEZİ NOTLARI

PORTO LAGOS (ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ) GEZİ NOTLARI

    Alexandroupoli’den (Dedeağaç) Thassos’a giderken yol üzerinde uğrayabileceğiniz en mükemmel manzaraya sahip yer Porto Lagos.. Alexandroupoli’den 87 km yaklaşık 50 dakikalık bir yolculuk sonrasında, Kavala’dan ise 72 km yaklaşık 45 dakikalık bir yolculuk sonrasında ulaşabilirsiniz.  Alexandroupoli'ye kadar E90'ı takip edip, E90'dan ayrıldığınız için Porto Lagos'a kadar herhangi bir gişeden geçmiyorsunuz bu nedenle herhangi bir ücret ödememiş oluyorsunuz.

    Özellikle araç ile seyahat ederken bizim tercihimiz offline olarak kullanılan maps.me harita programı. Programı indirdikten sonra gideceğiniz bölgenin haritasını da ayrıca programın içinde indirmeniz gerekmektedir. Gideceğiniz yeri haritaya yazarak GPS yardımıyla internet kullanmadan kolayca yolunuzu bulabilirsiniz.

Aziz Nikolaos Kilisesi


Porto Lagos İskeçe’ye bağlı bir köy ve görmeniz gereken kilise Yunanistan’ın ikinci büyük gölü olan Vistonida Gölü(Βιστονίδα) üzerinde bulunan Agios Nikolaos (Αγίος Νικολάος) Kilisesi ve Panagia Pantanassa (Παναγία Παντάνασσα) Kilisesi…Kilise gölün üzerinde muhteşem manzarası ve sessizliği ile sizleri karşılıyor. Karşınızdaki fotoğraf inanılmaz…Gölün güzelliğine mi etraftaki flamingolara mı yoksa kiliseye mi bakacağınızı şaşırıyorsunuz.

    
        Bölgenin Osmanlı egemenliğinde olduğu dönemde Porto Lagos’un sahibinin kızı hastalandığında orada yaşayan bir çilecinin yardımlarıyla iyileşmiş. Teşekkür için de tüm bölgeyi Aynoroz Kutsal Manastırı Vatopedi’ye bağışladığı anlatılmaktadır.
     Anlatılan başka bir hikaye ise Bizans İmparatoru Arkadios’un Roma’dan dönerken açık denizde kendisini kazadan kurtaran Meryem Ana’ya adadığı bölgede kilisenin kendisinin de katılımıyla Patrik Nektrios tarafından açıldığıdır.

Panagia Pantanassa Kilisesi

        Girişi tamamen ücretsiz olan kilisenin kapısında görevliler tarafından kadınlar için elbise dağıtılıyor eğer kıyafetiniz kiliseye girmeye uygun değilse bu elbiseleri giyebilirsiniz J Ben elbiseyi fotoğraf aksesuarı olarak da kullandım itiraf ediyorum ancak o elbiselerle fotoğraflarda çok da güzel çıkmayacağınızı baştan söylemeliyim J


       Kilisenin ziyaret saatleri Çarşamba hariç her gün 9:30-12:30 ile 17:30-20:00 arasındadır. Kilisenin ayrıca kullanabileceğiniz çok temiz bir tuvaleti ve su sebili bulunmaktadır.


Vaktiniz var ise köyü gezebilir, gölün keyfini çıkarabilirsiniz. Göl üzerinde yüzlerce kuş çeşidi görmeniz çok olası J

Kilise çıkışında yolda bir şeyler içmek isterseniz kilise girişindeki kahve ve içecek otomatını kullanabilirsiniz.

Şimdiden keyifli tatiller...


Yorumlar

en güzel anlardan...

en güzel anlardan...